На порядку денному - Бюджет 2024

26.10.2023

26 жовтня відбулося перше засідання робочої групи з питань формування проєкту бюджету Новомиргородської територіальної громади на 2024 рік. До обговорення були запрошені члени робочої групи, депутати міської ради, начальник Новомиргородської ДПІ ГУДПС у Кіровоградській області, керівники структурних підрозділів та комунальних закладів міської ради.

У процесі роботи міський голова Ігор Забажан ознайомив присутніх зі станом виконання бюджету за 10 місяців 2023 року та орієнтовним графіком засідань робочої групи з питань підготовки бюджету громади на 2024 рік. Наголосив щодо безумовного дотримання вимог законодавчих та нормативних актів під час планування доходів та видатків бюджету, а також забезпеченні впорядкування фінансових зобовязань з реальними можливостями бюджету громади.

Начальник фінансового управління Людмила Чорномор доповіла про особливості формування проєкту бюджету громади та ознайомила із попередніми розрахунковими показниками надходжень податків і зборів до дохідної частини бюджету громади на 2024 рік. Основні прогнозні показники є попередньо-орієнтованими та надалі можуть бути скореговані на основі уточнення статистичних даних. Загалом прогноз надходжень місцевого бюджету на 2024 рік проведено на основі аналізу фактичних надходжень до бюджету громади за попередні роки, очікуваних надходжень до бюджету у 2023 році, розрахунків податкової служби, профільних відділів виконавчого комітету міської ради, розрахунків комунальних підприємств. Крім того, враховано встановлення мінімальної заробітної плати з 01 січня 2024 року в розмірі 7 100 грн, з 01 квітня 2024 року – 8 000 грн. та посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки з 01 січня 2024 року в розмірі 3 195 грн, з 01 квітня 2024 року – 3 600 грн.

Керівникам структурних підрозділів – головним розпорядникам коштів доручено опрацювати граничні обсяги видатків на 2024 рік та привести потребу в коштах у відповідність до можливостей дохідної частини бюджету.

Наступне засідання робочої групи відбудеться згідно затвердженого графіку

Поділитися: