ЩОТИЖНЕВА НАРАДА

12.01.2022

Перша в цьому році апаратна нарада відбулося під головуванням міського голови Ігоря Забажана за участі керівників структурних підрозділів, комунальних установ і підприємств міської ради, старост. В ході наради підсумовано роботу підрозділів міської ради в окремих галузях і сферах господарювання. Також окреслено перспективні плани роботи на поточний рік. Насамперед, це завершення проектів, що були розпочаті ще в минулому році – ремонт ДНЗ «Калинонька», заміна вікон в Капітанівській школі, дорожні роботи.

Окремо розглянули питання діяльності закладів освіти. Цього року в усіх навчальних закладах запроваджується нова система організації харчування дітей відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р. № 305. Також цього року необхідно впорядкувати мережу освітніх закладів громади згідно норм ЗУ «Про освіту». Міською радою продовжуватиметься робота з забезпечення закладів освіти обладнанням та інвентарем необхідним для здобувачів освіти та педагогів.

Робота закладів культури громади - бібліотек та клубів, цього року має бути спрямована на надання відповідних послуг для населення та забезпечення дозвілля людей, зокрема в сільській місцевості.

Поступово розширюється спектр соціальних послуг, що надається відповідним відділом міської ради. Цього року окремі повноваження з надання соціальних послуг, що належали до компетенції органів державної влади, перейдуть до міської ради.

З присутніми старостами міської ради обговорили проблемні питання на яких слід акцентувати увагу на територіях. Доручено підготувати пропозиції з ремонту доріг в населених пунктах громади. Серед поточних питань – заміна лампочок вуличного освітлення, проведення культурно-масових заходів.

Поділитися: